Granaatappels en granaatappelsap zijn al heel lang bekend. De vrucht is kerngezond en bevat vitamine C, vitamine K, foliumzuur en koper. Wanneer deze vruchten worden opengesneden, bevat deze ontzettend veel rode granaatappelpitjes. Maar waar zijn al die pitjes goed voor? Wist u dat deze pitjes een bron van antioxidanten, gezonde vitaminen en goede mineralen zijn? Ontzettend gezond dus en voor nu in de maanden dat het wat kouder en frisser is, zijn wat extra vitamines en mineralen altijd goed om in te nemen.

Zo zorgen de pitjes voor een goede bloeddruk en verminderen ze de kans op hart- en vaatziektes. Daarnaast zitten ze ook nog eens vol met gezonde voedingsstoffen. En nog een fijn voordeel, ze zijn ook nog eens heel erg lekker.

Waar bij te eten?

Granaatappelpitjes zijn heel makkelijk uit de vrucht te halen. Snij de vrucht open en haal voorzichtig met een pollepel de pitjes eruit. Dit lukt het makkelijkste, door de pitjes er voorzichtig uit te slaan. Zo kun je de pitjes heel erg lekker combineren met feta. Maar ook in de couscous of in een fruitsalade zijn de pitjes heel erg lekker om in te bereiden.

Omdat de granaatappelpitjes sappig zijn, zijn de pitjes ook heel erg lekker om te drinken. Misschien klinkt dat raar, pitjes drinken, maar omdat ze juist zo sappig zijn, zijn ze zeer makkelijk door te slikken. In zuivelproducten zorgen de pitjes namelijk voor een heerlijke frisse smaak. Dus de pitjes zijn ook heel erg goed te gebruiken en lekker voor in een gezonde smoothie!

Wij vertellen u graag wat wij u hierin kunnen bieden, uiteraard geheel vrijblijvend. Kom met ons in contact via het telefoonnummer 0497 388 363 of online via het contactformulier.